Duizenden mensen in Nederland hebben dagelijks of zeer regelmatig last van pijnverschijnselen. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door rug- of nekklachten, maar ook zijn er talloze andere oorzaken die pijn als gevolg kunnen hebben. Vaak schrijven doctoren medicijnen voor als bestrijding voor de pijn.

Dit is echter geen definitieve oplossing en moet alleen gebruikt worden voor de periode dat het duurt om genezing van de kwaal die pijn veroorzaakt te genezen. Medicijnen komen immers vrijwel altijd met bijverschijnselen die bij een langdurig gebruik weer voor andere gezondheidsklachten kunnen zorgen. Het is daarom niet verrassend dat veel mensen zoeken naar een alternatieve therapie voor pijnbestrijding. Indien jij tot deze groep mensen behoort dan heb je een aantal verschillende opties, Vrij van Pijn helpt hierbij een specialist in pijnbestrijding.

Controle over eigen lichaam met meditatie

meditatieEen goede manier om beter met pijn om te leren gaan en tevens de klachten te bestrijden is ervoor zorgen dat je meer controle hebt over je eigen lichaam. Dit kan onder andere bewerkstelligd worden door middel van meditatie. Mensen die last hebben van pijn kunnen door meditatie hier beter mee om leren gaan. De pijn heeft daardoor een mindere invloed op hun leven.

Tegelijkertijd kan je door meditatie de pijnklachten verminderen. Vaak ervaren mensen namelijk meer pijn omdat door de originele klachten spieren verkrampen. Deze verkrampingen zorgen ervoor dat de pijn alleen maar erger wordt ervaren. Door meditatie leer je om zelfs op deze momenten lichaam en geest te kunnen ontspannen.

Alternatieve geneeswijzen en natuurlijke geneesmiddelen

alternatieve geneeswijzeTevens kunnen mensen die op zoek zijn naar een alternatieve therapie voor pijnbestrijding kiezen voor alternatieve geneeswijzen en natuurlijke geneesmiddelen. Een alternatieve geneeswijze kan bijvoorbeeld een bezoek aan de chiropractor zijn, maar ook meer experimentele behandelingen zoals acupunctuur. Maar je kunt ook chinese acupunctuur rotterdam benaderen.

Deze laatste geneeswijze komt uit de Chinese geneeskunde die ook bekend staat voor de natuurlijke geneesmiddelen. Dit zijn geen chemische producten, maar materialen die gewoon zo in de natuur gevonden kunnen worden. De bedoeling hiervan is dat de negatieve bijverschijnselen voor de gezondheid minder zullen zijn. Indien je door het drinken van een kruidenthee jouw pijnklachten kunt verminderen dan is dit natuurlijk veel beter dan een massa aan chemische spullen in je lichaam stoppen.