Artrose is een aandoening waar veel mensen last van hebben. Het wordt veroorzaakt door beschadigd kraakbeen in de gewrichten en gaat gepaard met chronische pijn. Door de aandoening kunnen mensen lastig bewegen en zullen de bewegingen van de aangetaste gewrichten ook pijnervaringen opleveren. Veel mensen krijgen op oudere leeftijd last van artrose.

Echter jonge personen zijn ook niet uitgesloten om hier last van te krijgen. Om een beter begrip te krijgen van wat artrose voor invloed op een leven kan hebben, beschrijven we in dit artikel enkele symptomen van de aandoening. Veel mensen vragen zich af wat helpt tegen artrose en dergelijke klachten. In dit artikel meer informatie.

Pijn bij bewegen

gewrichten pijnHet voornaamste symptoom van artrose is pijn bij het bewegen. Dit is ook het symptoom van de ziekte die het leven van patiënten het meeste zal beïnvloeden. Zonder pijn bewegen is iets wat we altijd als vanzelfsprekend beschouwen. Als dit plotseling niet meer het geval is, dan besef je pas hoe belangrijk het is. De pijn wordt veroorzaakt door beschadigingen op het kraakbeen in gewrichten. Op het moment dat je de gewrichten beweegt, dan zal men pijn ervaren. De artrose behandeling Vrij van Pijn zal gericht zijn op het verminderen van pijnklachten die ervaren worden.

Ontsteking in gewrichten

De pijnlijke gewrichten bij mensen die aan artrose lijden, kunnen ook gaan ontsteken. Indien dit gebeurt dan zal de pijn nog veel erger worden. Een ontsteking is dan ook een symptoom van artrose dat je zoveel mogelijk wilt voorkomen. Dit kan je doen door onder meer medicijnen te slikken die ontstekingsremmend werken. Ook de juiste voeding kan bijdragen aan het voorkomen van ontstekingen in de met artrose aangetaste gewrichten. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om geen overmatige hoeveelheid alcohol te drinken. Alcoholische dranken hebben namelijk een negatief effect op de gewrichten.

Plotselinge stijfheid

menselijk skeletDoor artrose zal het bewegen moeilijk zijn en ook gepaard gaan met pijn. Zeker als het symptoom van een ontsteking in de gewrichten zich voordoet. Ondanks de pijn is het echter nog altijd mogelijk om te bewegen. Dit wordt anders als het symptoom van plotselinge stijfheid op komt zetten. De gewrichten met het beschadigde kraakbeen worden dat plotseling stijf en kunnen niet meer gebruikt worden. Als je last hebt van artrose in de handen, dan betekent dit dat je de hand niet meer kunt sluiten om iets vast te pakken.

Dit artikel bevat geen medisch advies.