Een mommy makeover is een combinatie van plastisch chirurgische ingrepen die de gebieden van het lichaam aanpakken waar moeders de meeste problemen mee ervaren.

Na een zwangerschap en het moederschap zal het lichaam van iedere vrouw veranderen. De borsten nemen een andere vorm aan en ook de buik zal in de meeste gevallen een andere vorm krijgen doordat deze tijdens de zwangerschap fors in volume toeneemt om vervolgens weer snel in volume af te nemen. De ingreep bestaat uit een buikwandoperatie en het liften van de borsten. Maar er kan ook voor een vergroting van de borsten gekozen worden. Sommige vrouwen hebben dat namelijk liever na de zwangerschap.

Dit gebeurt ook met de borsten na het geven van borstvoeding. Niet alleen nemen de borsten in volume toe en ook weer af. Het geven van borstvoeding kan de vorm van de borsten op meerdere manieren beïnvloeden. Bij een mommy makeover worden deze gebieden met verschillende behandelingen onderhanden genomen.

Borstlift, borstvergroting en buikwandcorrectie

Doordat de buik flink in volume toeneemt tijdens een zwangerschap en na de bevalling in recordtijd weer in volume afneemt zullen veel vrouwen last ondervinden van loszittende huid op de buik. De huid op de buik kan zelfs zo los zitten dat deze gaat hangen. Met een buikwandcorrectie kan dit gecorrigeerd worden. Deze behandeling is dan ook onderdeel van het mommy makeover pakket. Sommige vrouwen hebben ook te maken met grote schaamlippen, dit hoeft overigens niet samen te hangen met een bevalling. Het is wel iets waar iemand zich voor kan schamen.

Veel vrouwen zullen ook problemen ondervinden met hangende borsten na het hebben van kinderen. Ook kan het voorkomen dat de borsten sterk in formaat afnemen na het geven van borstvoeding. Een mommy makeover bestaat daarom ook vaak uit een borstlift of een borstvergroting. Het speciale aan de mommy makeover is dat deze behandelingen vaak tegelijk worden uitgevoerd en niet als losse behandelingen worden beschouwd waarvoor je meerdere malen moet terugkomen.