Met droog trainen wordt gedoeld op het handhaven van een negatieve energiebalans gedurende een langere periode. Dit wil zeggen dat je gedurende bijvoorbeeld zes weken minder calorieën binnenkrijgt dan dat je er verbrandt.

Hierdoor zal het lichaam voor voldoende energie andere bronnen moeten gaan aanboren en zal het je lichaamsvet gaan gebruiken om hieraan te komen. Wanneer je dit lang genoeg volhoudt, zal dus langzaam maar zeker je totale vetpercentage dalen en zullen alle spieren in je lichaam steeds meer bloot komen te liggen.

Letten op de voeding en blijven sporten

droog trainenHet is hierbij dus van belang dat er zowel op het dieet wordt gelet, als op het trainingsschema. Dit moet zodanig afgestemd worden dat je ongeveer 300 tot 500 calorieën meer verbrandt dan dat je binnenkrijgt. Met Deze tips van Droog Trainen Academie kun je ook aan de slag. Deze mannen hebben een professioneel programma opgezet dat er specifiek voor is om droog te worden. Het is zeker een aanrader voor het droog trainen!

Wanneer dit met discipline gehandhaafd wordt, zullen de meeste spieren in het lichaam na een bepaalde tijd steeds beter zichtbaar worden. Hierdoor krijg je een toenemend atletische look en zal er ook zeker een wasbordje zichtbaar worden. Een mythe die vaak heerst bij beginnende sporters is dat het doen van heel veel buikspieroefeningen er toe zal leiden dat er snel een wasbordje zichtbaar zal zijn.

Echter is dit pas mogelijk wanneer het vet in het buik steeds verder slinkt en buikspieroefeningen zijn hier zeker niet de snelste manier voor. Het gaat voor het grootste gedeelte om het verbranden van meer calorieën dan je binnenkrijgt, waardoor het lichaam ook het vet dat voor je buikspieren zit uiteindelijk zal moeten verbranden voor energie. Je wasbordje zal dan al snel verschijnen.